Möt våren med Feldenkrais!

2018! Ett nytt år har tagit sin början.

När dagen gryr vaknar fåglarna till liv

Varför inte gå in i det nya året med förhoppningen om ett rörligare, friare liv.
Med Feldenkrais är det möjligt. En möjlighet att bli rörligare, få bättre balans, hantera sina smärtor. För smärta, den behöver inte vara för evigt, den kan gå över.

Jag vet av egen erfarenhet. Ryggmärtan jag trott mig få leva med försvann, först bara för ett par timmar, sen under någon dag, till sist helt. Visst, den gör sig påmind, men jag vet, den behöver inte stanna för evigt.
Vad jag gjorde? Många timmar med Feldenkraisövningar på golvet kombinerat med Individuella Feldenkraistimmar. I början famlade jag, vad ska jag göra för att det ska gå över? Jag borde veta. Det ville inte ge sig. Jag hade accepterat att jag skulle få leva med det onda.

Men så! …. några dagar efter en Feldenkrais utbildningsvecka i Italien var smärtan plötsligt borta. Först då insåg jag hur ont jag haft och hur mycket smärta begränsar vårt liv. Detta var 11 år sen.

Jag kan inte säga att ”det” gjorde att smärtan försvann. Det jag vet är att om man jobbar med och stöder det som är helt/friskt i kroppen runt det smärtande stället finns goda förutsättningar att få det onda att försvinna eller i vart fall minska i intensitet. Det är dock ingen ”quick fix”.
Samtidigt är det lätt att glömma allt som är bra i kroppen när det gör ont någonstans.

Varför fungerar Feldenkrais? Varför sker en långsiktig förändring då du håller på med Feldenkrais?
Helhetstänkande genomsyrar Feldenkrais.
Skelett, muskler, sinnen, nervsystem i samarbete.
Utgångspunkten här och nu, dvs ens förmågor just nu.
Komplexa och individuellt unika individer som tillåts vara just det.
Med vanor som tagit dem hit i livet.
Vanor är bra. Vanor kan också brytas, omformas. Nya vanor kan skapas och ge möjlighet till alternativa sätt att agera.

Vill du också ha förändring?
Välkommen att vara med i gruppträning och möt dig själv på dina egna villkor. Den börjar 16 januari så det är hög tid att anmäla sig.
Gruppen i Scoutgården Riddarsten 9.30 är redan fulltecknad. På kvällen, i Equmeniakyrkan Lerum, finns fortfarande plats både 18.00 och 19.30.

Boka en Individuell timme. Du får egen tid med mig.
Jag har tider vardagar. Måndag och torsdag redan från 7.30.

God fortsättning på 2018