Feldenkrais, lekfullhet bättre än prestation

Jag har nu lagt ut resten av vårens gruppträningar, ända fram till juni.
Jag ser fram emot att få dela med mig av min kunskap och erfarenhet.
Vill du finns det möjlighet att börja redan nu på tisdag, gå 6 gånger för 800:-. Sista gången är 11 april.
Det finns två möjligheter, gå en gång i veckan eller gå dubbelpass, ”en aktiv och en lite lugnare” timme, eller blanda. Varje individuell timme räknas som 1 gång.

Jag fick frågan ”men lite lugnare kan ju inte ge mig något, jag som alltid håller igång, är det någon ide?” Ja det är idé. För att jag satt benämningen,” medel, aktiv och lite lugnare” på min olika grupper betyder inte att den ena ger mer eller mindre än den andra.
En lugn ATM kan ge större möjligheter att leta sig fram, att upptäcka detaljer som kanske försvinner i en mer aktiv. Det är fullt möjligt att göra om vissa av de aktiva ATM-erna till rena gymnastiken, där man plötsligt bara vill klara av, prestera, utan eftertanke.
”Fungerar det inte med lätthet och lekfullhet går det alltid att ta till muskelkraft.”
Det är en lurig fälla och lätt att hamna i, speciellt om man har en bakgrund inom tävlingsidrott.
Jag vet, för början av min Feldenkraiskarriär var sådan. Tanken i Feldenkrais var så långt från vad jag tidigare varit med om, jag som hållit på med rörelse o träning hela mitt liv.
Det tog mig 2-3 v av utbildningen innan jag riktigt fattade att gör jag mindre så händer det mer och att det var vägen inte målet, som var det viktiga. Det förändrade allt och var en stor omprogrammering av mitt nervsystem.
När jag började göra mindre, testa, misslyckas, leka med rörelsen med medvetenhet om hur kroppen påverkas förändrades mitt sätt att röra mig och se på världen.

Jag tog med mig kunskapen till skolan där eleverna fick nytta av mina nya personliga erfarenheter. En fråga jag vid flera tillfällen ställde var vem har lärt sig mest, den som springer runt hinderbanan snabbt, om och om igen likadant, eller den som för att klara av den är tvungen att prova många olika sätt för att klara ett moment och kanske bara gjorde 1 varv?
De snabba slutade tjuvrusa och började testa massa olika sätt att ta sig fram samtidigt som de som inte hade det så lätt, men som sökte lösningar, växte.

Jag älskar göra lugna ATM-er där man kan koncentrera sig på finlir och ständigt upptäcka nya saker samtidigt som jag lockas av utmaningen i de mer aktiva övningarna. Det viktiga är att komma ihåg, det är Feldenkrais, det är ok att misslyckas, att börja om och viktigt lyssna på det som händer i kroppen.
Använd ditt inre barns lekfullhet, ta frustrationen med ro, ha roligt. Utvecklas på många plan.

Välkomna vara med på vårens gruppträningar eller boka en individuell tid på bänk där jag hjälper dig hitta.